fredag 24 februari 2012

Tips för din kroppstyp

1.                    2.                   3.                    4.                   5.                  6.
Att klä sig "rätt" är inte alltid lätt...
Vad är "rätt" och vem är det som bestämmer att det ska vara så? Återigen handlar det om att skapa balans och harmoni i kroppen och bra proportioner. Men det är inte någon som säger att du måste se ut på ett visst sätt. Du kan själv välja att framhäva och vara stolt över en extra bred rumpa eller en platt byst - därför att du själv vill, tycker att det är snyggt och känner dig bekväm med det. 
I grunden handlar det om att du ska känna dig nöjd med dig själv och ditt utseende, för då kommer du att utstråla självsäkerhet. Och självsäkerhet är det snyggaste som finns.

Om du ändå vill jobba med att skapa bättre balans i din kropp (läs mer om vad det innebär HÄR) kan du tänka på nedanståenden beroende på din kroppsform:
  1. Triangelformad: Du bör balansera dina bredare höfter genom att skapa illusionen av bredare axlar. Detta kan du göra med exempelvis: axelvaddar, överdelar med ok-skärning, puffärmar och i plagg som ger volym över axelpartiet.
  2. Omvänd triangel: Denna kroppstyp ses ofta som en tillgång, men om du ändå vill bredda illusionen av dina höfter bör du bära byxor med vidd över höftpartiet: veck, stora fickor. Byxor med hög midja ger dig också bredd över höften.
  3. Rektangulär: Detta är en kroppstyp som kan behöver mjukas upp. Det gör du genom att välja plagg i mjuka material och mjukt fall. 
  4. Timglas: Anses ofta som idealet med sina kvinnliga former. Om du känner dig nöjd med din kroppstyp kan du absolut framhäva din smala midja och dina former. Känner du dig för kurvig kan du bära plagg med lite rakare snitt. Inte för figursytt. Undvik att markera midjan med skärp eller att bära för högt skurna byxor.
  5. Rombformad: undvik figursydda plagg eller överdelar med stora mönster. Klänningar med lite längd och gärna klock i kjolen kan vara mycket klädsamt.
  6. Oval: Här kan du försöka att längda illusionen av överkroppen. Det gör du genom att bära plagg med vertikala ränder (i tyget eller som sömmar). Bär inte överdelarna instoppade i byxan/kjolen utan bär dem utanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...