fredag 9 mars 2012

Rensa i garderoben


Jag tror att väldigt  många kvinnor känner igen sig i känslan av att inte ha något att sätta på sig - ändå är garderoben över full.
Varför är det så?
Jo, därför att även om du har mycket kläder att välja på, är dessa kläder av olika anledning inte något som du i nuläget trivs eller passar i.
Kanske har de passat tidigare, men nu har du kanske gått upp/ner i vikt och de är för små/för stora. Eller så har du tröttnat på dem, de känns omoderna eller så är de helt enkelt felköp du gjort och kläderna har egentligen aldrig passat dig.

Oavsett anledningen, så är aldrig en garderob fullproppad med kläder du inte kan/vill använda särskilt rolig. Varje gång du öppnar garderobsdörren kan leda till en lättare ångestattack, eller åtminstone djupa suckar.

För att komma tillrätta med detta problem måste du rensa i din garderob. Där ska endast häng plagg som du använder, tycker om och klär i. Det är bättre med en garderob med få men fungerande plagg än en proppfull med ickefungerande kläder. Först när du verkligen kan se vilka plagg du har som du verkligen tycker om och använder kan de se om du behöver komplettera med andra kläder. Det kan också vara så att när du väl har fått ordning i garderoben och ser vilka plagg du faktiskt använder, så upplever du också att du har mer att välja på.

Så sätt igång att rensa! Gör så här:
  1. Plocka ur samtliga kläder ur garderoben så att den är helt tom.
  2. Häng/lägg bara tillbaka sådana plagg som du vet passar dig idag. Sådant du hoppas ska passa dig framöver eller som hör till en annan säsong ska du hänga undan på annan plats. Om du har hoppats komma i samma par jeans i flera år kan du faktiskt överväga att ge bort dem...
  3. Släng sådant som är trasigt, noppigt, eller på annat sätt slitet eller ur form.
  4. Plagg som du inte har använt det senaste året kan du ge bort. Tror du att du eventuellt kan vilja använda dem vid något senare tillfälle, häng undan dem på annan plats under en period. Har du inte använt dem nästa gång du rensar i garderoben (minst en gång/år), så gör du dig av med dem då.
Så där ja! Nu har du en garderob som bara rymmer aktuella kläder. De plagg du inte längre vill ha själv och som kan återanvändas kan du ge bort till någon klädinsamling, sälja eller varför inte ordna Klädbytis med dina väninnor?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...