måndag 21 maj 2012

Stora plagg gör dig större

Stora plagg är sällan klädsamma

Den som känner sig obekväm med sin kropps storlek, tycker att magen är för stor, midjan för obefintlig eller låren för kraftiga har ofta en "smidig lösning" på problemet. Att sätta på sig stora, lediga kläder som döljer problemområdet. Det kan kännas som en bra lösning, men om sanningen ska fram (och det ska den nu) så går det aldrig att dölja en stor kropp i ännu större kläder. Resultatet blir bara att du du ser ändå större ut.

Faktum är att så kallade over-sized kläder inte är särskilt klädsamma på någon. Även om det är något mer förlåtande på en modellsmal kropp. Att det är bekvämt och skönt är en annan sak. Men inget att välja om du vill se välklädd ut.
Även smala personer har svårt att bära stora  plagg snyggt.


Om du känner dig obekväm med din kroppsstorlek och vill ta hjälp av kläderna för att få en jämnare och "snyggare" silhuett och för att känna dig nöjd med ditt utseende ska du tänka på att välja:
  • Plagg i en mjuk och följsam kvalitet. Det smickrar mer än kraftiga material som skapar mer och onödig volym.
  • Lätt figursytt. Dina kvinnliga former ska betonas utan att det blir för snävt. 
  • Längdande linjer i plaggen (lodräta) i form av mönster, sömmar, knapprader etc. gör att du ser längre och därmed slankare ut.
  • Sträva efter balans mellan axel- och höftbredd. Axelparti och höfter bör se lika breda ut. Det kan vara mycket smickrande att bära en kjol/klänning med slätt parti över höften som faller mjukt och blir vidare nedtill (klockad - se bilden nedan)
  • Bär gärna kläder i samma färg eller nyans på både över och underdel, eller klänning. Det ger ett längdande och slankande intryck.
  • Undvik helsvart. Svart har ett rykte om sig att vara slankande, men det är fel. Vi bedömer ofta personer som bär helsvart som kraftigare än vad de verkligen är och det är för att den svarta färgen är så "mättad" och inte reflekterar andra färger. Det gör att den som bär svart ser "stabilare" ut. 
  • Var inte rädd för mönster. Stora mönster kan också fungera bra. Det är inte mönstret i sig som eventuellt gör att du ser större ut, utan själva avståndet mellan exempelvis blommorna. Stort avstånd mellan mönstret gör att du ser något kraftigare ut.

Omlottklänning - kvinnligt, figursmickrande och lättburet


2 kommentarer:

  1. hej igen. tänkt mycket på dina kloka ord. såg en stor söt tunika igår. och mindes just det där om stora plagg.
    tog på mig precis efter dina råd.
    problemet för mig är att fortsätta klä mig väl när denna värmen forsar ner från himlen.
    jag länkar i min blogg!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...